Ako často cvičiť, aby ste získali krásne prsia?

Nemusíte v posilňovni robiť zakaždým na všetkých strojoch všetky cviky, aby ste získali pevné prsia. Ideálne je pri tréningu zvoliť napríklad dva alebo tri cviky na prsné svaly a urobiť z nich niekoľko sérií a opakovaní. Napr. dve série po desiatich opakovaniach na lavici s činkami plus tri série po desiatich klikoch.

Možností je nespočetne veľa, záleží len na vašom odhodlaní a na tom, čo radi cvičíte. Dávajte si však pozor, nech sa zbytočne nepretrénujete, cvičte s rozvahou a pamätajte, že nie je dôležité nacvičiť toho na danú partiu čo najviac, naopak. Niekedy je menej viac a len tréning nestačí.

Ak sa rozhodnete posilniť vaše prsné svalstvo a budete chodiť do posilňovne, ideálne je cviky kombinovať ešte s inými, napríklad na chrbát, šikmé brušné svalstvo a podobne. Ak ale chcete, aby cvičenie malo nejaký pozitívny efekt, doprajte telu dostatok kvalitnej stravy, z ktorej môžete svaly vyživovať a dopriať im energiu. Dbajte na dostatočný prísun živočíšnych bielkovín (mäso, ryby, vajcia, syry), kvalitných sacharidov (ryža) a dostatok nesladených tekutín. Samozrejmosťou sú vitamíny a minerály, ktoré vo zvýšenej fyzickej námahe telu pomôžu precízne fungovať.

Ešte stále máte chuť niečo so svojou postavou urobiť? Nie je nič lepšie ako si občas zájsť do posilňovne (stačí dvakrát týždenne). Uvedené cviky môžu tvoriť základnú kostru vášho tréningu a môžete ich ľubovoľne kombinovať. Uvidíte, že vás to začne baviť, po určitom čase si aj vaše okolie všimne zmeny k lepšiemu a okrem toho svojmu telu pomôžete. Tak hor sa do toho!